Seminaarin jälkeiset tunnelmat


E-osaamisen kurssimme päättyi nettiseminaariin, jossa pääsimme esittelemään omaa oppimaamme ja tätä blogia myös kurssin muille jäsenille.

"Oli mielenkiintoista kuulla myös toisten aiheista ja löydöksistä ja oivalluksista samalla kun pääsi jakamaan omasta oppimisestaan. Olin melko yllättynyt kuinka paljon uutta ja opittavaa e-osaamiseen mahtuu, kun kuvittelin olevani jo jonkinmoinen "diginatiivi". Kurssin aikana tuli pohdittua laajemminkin verkkopalveluita ja mitä kaikkea siihen liitty, kuten erilaiset lainsäädännöt ja eettisyys." 
- Julianna


"Nousee mieleen, että verkkopalvelut ovat iso haaste. Paljonhan nettitoiminnassa on sellaista nopeaa ja hetkellistä - somepäivitykset, kuvavirrat - mutta asiakaspalvelua verkossa täytyy tehdä suunnitelmallisesti, pitkäjänteisesti ja asiakkaiden tarpeita harkiten ja punniten. Olen kurssin myötä huomannut kiinnittäväni entistä enemmän palveluntarjoajien nettisivujen laatuun, rakenteisiin ja toimivuuteen. Mielenkiintoista, että vaihtelua on niin paljon. Kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutuminen tai toteutumattomuus mietityttää paljon. Se, minkälaista verkkopalvelua julkisista palveluista saa, riippuu todella paljon asuinkunnasta! Tämä blogin kirjoittaminen ja lukeminen yhdessä on ollut hauska juttu. Olen itsekin harkinnut blogin kirjoittamista, mutta siinä on ollut joku kynnys. Ehkä se nyt vähän madaltui!" 
- Henna



"Jännä nähdä millä tavalla muut olivat lähestyneet aiheitaan ja hyvin sai jonkinlaista kokonaiskuvaa siitä millaisia e-osaamisen alueita alaltamme löytyy. Kun alkoi oikein pohtia sitä mitä asioita verkkosivuja suunnitellessa tulee ottaa huomioon, aukesi ihan uusia alueita itselle. Etenkin kun alkoi pohtia mitä eettisyys tarkoittaa verkkosivuilla." 
-Miia

"Seminaarissa oli mielenkiintoisia esityksiä ja hyviä pohdintoja nousi myös seminaarin aikana esiin. Itsekin kuvittelin olevani hyvin ajan hermolla e-osaamisen suhteen, mutta sain silti paljon uutta tietoa ja ajateltavaa kurssin myötä! Blogin pitäminen kurssin tiimoilta oli hauskaa ja voisin kuvitella, että sitä voisi hyödyntää myös muissa oppimistehtävissä."
- Karita

kuva: pixabay.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sotesi.fi - muutosten jälkeen

Pohdintaa eettisyydestä verkkosivuilla